Gemeenten verantwoordelijk voor het afvoeren en opslaan van ontruimde woningen

  • door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders
  • 12 okt., 2020

Zoals bekend vinden in Nederland op jaarbasis duizenden gerechtelijke ontruimingen plaats. De meest voorkomende oorzaak van een ontruiming is dat er een huurachterstand bestaat van een woonruimte. Bij veel van deze ontruimingen is het gehuurde grotendeels leeg en/of heeft de inboedel die in de woning staat nog maar een minimale dan wel geen enkele waarde meer. Het komt echter ook voor dat de inboedel nog (gedeeltelijk) aanwezig is in het gehuurde.

 

Op basis van artikel 14 uit de Gerechtsdeurwaarderswet dient de deurwaarder een voorgenomen ontruiming zo spoedig mogelijk mede te delen aan de burgemeester en wethouders van de gemeente waarbinnen de ontruiming zal plaatsvinden. Bij de uitvoering van een ontruiming is het de primaire taak van de deurwaarder om alle in het gehuurde aanwezige goederen op de openbare weg te plaatsen. Een heikel punt waar schuldeisers vaak tegenaan lopen is door wie de spullen worden afgevoerd en/of opgeslagen. Het beleid in Nederland verschilt per gemeente, waarbij de meeste gemeenten zorg dragen voor de ontruimde zaken door deze op te slaan en na enige tijd te vernietigen (of terug te geven na betaling van opslagkosten). Steeds meer gemeenten echter leggen de schuldeisers of soms zelfs de deurwaarder een last onder dwangsom op voor het plaatsen van zaken aan de openbare weg. Gemeenten beroepen zich in die laatste gevallen op de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Daarin staat altijd een bepaling die inhoudt dat het verboden is om zonder vergunning van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Een en ander impliceert dus dat er een overtreding wordt begaan zodra de goederen op de openbare weg worden geplaatst. Over de vraag wie de overtreding begaat, namelijk verhuurder of huurder, zijn in de loop der jaren een aantal verschillende uitspraken gedaan.

 

Per 1 april 2021 komt er nu een wetswijziging (artikel 556 lid 3 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) die bepaalt dat de gemeente ten laste van de executant de zorg draagt voor het meevoeren en opslaan van de roerende zaken die zich in het gehuurde bevinden. Gemeenten kunnen dan dus geen dwangsommen meer opleggen aan schuldeiser of deurwaarder. De indieners van het wetsvoorstel zijn van mening dat het opleggen van dwangsommen niet alleen principieel onwenselijk is, omdat de schuldeiser enkel zijn recht effectueert en de gerechtsdeurwaarder zijn wettelijke taak uitvoert, maar ook in praktische zin omdat daarmee de spullen sneller uit het zicht raken of vernietigd worden. Doordat spullen worden afgevoerd en opgeslagen door de gemeente blijft er een verbinding bestaan tussen de gemeente en de schuldenaar. Indien de schuldenaar in de schuldhulpverlening zit, komt dat ook het proces van schuldhulpverlening ten goede. Daarnaast zijn nog andere argumenten vóór dit wetsvoorstel te bedenken, namelijk dat de gemeente een onafhankelijke partij is die niet alleen de wettelijke – namelijk die op basis van de Algemene Wet Bestuursrecht-, maar ook de praktische middelen (loodsen, mankracht, vuilstort) heeft voor de afvoer en opslag. Daarnaast heeft de gemeente een zorgplicht ten opzichte van de burger.

 

De wetswijziging is een positieve ontwikkeling, die aan veel onduidelijkheid ten aanzien van het beleid van gemeenten bij ontruimingen een eind maakt. Ook wordt verhelderd dat de schuldeiser niet de overtreder is van de Awb en dat de gemeente dus geen last onder dwangsom meer kan opleggen. Tenslotte dient te worden opgemerkt dat de door de gemeente gemaakte kosten kunnen worden doorberekend aan de schuldeiser. De schuldeiser kan de kosten vervolgens weer verhalen op de schuldenaar.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 09 apr., 2024

De gerechtsdeurwaarder komt niet alleen aan de deur bij schuldenaren om te praten over openstaande rekeningen, maar komt ook langs om bijvoorbeeld stukken van de rechter langs te brengen, zoals een vonnis. Het uitbrengen van een dagvaarding of het betekenen (lees: kennisgeven) van een vonnis, wordt een ambtshandeling genoemd en dat gebeurt veelal bij exploot. In het exploot staat vermeld aan wie de gerechtsdeurwaarder de stukken heeft gelaten.

Geen exploot mag worden gedaan tussen acht uur 's avonds en zeven uur 's ochtends. Evenmin mag een exploot worden gedaan op een zondag of een algemeen erkende feestdag. Indien de laatste dag van de termijn, waarbinnen het exploot kan worden gedaan, op een zondag of een algemeen erkende feestdag valt, kan het exploot de daarop volgende dag worden gedaan.

Dat betekent dat de gerechtsdeurwaarder op die dagen geen stukken van de rechter mag langsbrengen of bijvoorbeeld een beslag mag leggen. We noemen dit soort dagen: explootvrije dagen.


De algemeen erkende feestdagen in Nederland zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari), Eerste en Tweede Paasdag, Goede vrijdag (29 maart) Eerste en Tweede Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei) en Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december). Andere dagen waarop geen ambtshandelingen mogen worden verricht worden ‘ gelijkgestelde dagen ’ genoemd. In de regel zijn dat de dagen tussen een feestdag en het weekend in.

De gerechtsdeurwaarder mag in 2024, naast de zondagen, dus geen ambtshandelingen verrichten op:
 

Nieuwjaarsdag

maandag 1 januari

Goede Vrijdag

vrijdag 29 maart

Eerste Paasdag

zondag 31 maart

Tweede Paasdag

maandag 1 april

Hemelvaartsdag

donderdag 9 mei

Gelijkgestelde dag

vrijdag 10 mei

Koningsdag

zaterdag 27 april

Eerste Pinksterdag

zondag 19 mei

Tweede Pinksterdag

maandag 20 mei

Eerste Kerstdag

woensdag 25 december

Tweede Kerstdag

donderdag 26 december

Gelijkgestelde dag

vrijdag 27 december

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 09 apr., 2024

Als ondernemer is het veelvoorkomend om algemene voorwaarden te hanteren. Echter, als u een clausule over incassokosten in uw algemene voorwaarden hebt opgenomen, kan het zijn dat de rechter deze clausule afwijst. Wij zijn dit recent in een uitspraak van een klant tegengekomen.

 

Voor handelsovereenkomsten tussen bedrijven (ook eenmanszaken) onderling speelt dit niet. Maar als u ook overeenkomsten sluit met consumenten, is het essentieel op de hoogte te zijn van deze kwestie en de voorwaarden aan te passen.

 

Het Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over oneerlijke bedingen. Hieruit volgt onder andere dat een oneerlijk beding in algemene voorwaarden nietig verklaard moet worden en dat er geen aanspraak meer gemaakt mag worden op de wettelijke regeling. In de praktijk betekent dit dat als een beding in de algemene voorwaarden afwijkt van de wettelijke regeling met betrekking tot incassokosten, en de overeenkomst met een consument is gesloten, de incassokosten worden afgewezen. Dit geldt zelfs wanneer de gebruiker van de algemene voorwaarden het beding over incassokosten buiten beschouwing laat en alleen een beroep doet op de wettelijke regeling.

 

Wij werden dus recentelijk geconfronteerd met een vonnis, en nagenoeg alle rechtbanken in Nederland nemen dat over, waarin de rechter de uitspraak van het Hof van Justitie toepast en de gevorderde incassokosten werden afgewezen. Ook wordt in sommige gevallen de rente afgewezen, omdat er een contractuele rente is opgenomen in de algemene voorwaarden. Met andere woorden, de incassokosten komen volgens de rechter voor uw eigen rekening en u heeft in het slechtste geval ook geen recht op rente.

 

De rechter moet ambtshalve beoordelen of een beding oneerlijk is. Dit betekent dat de rechter dit ook zal onderzoeken als de consument geen bezwaar maakt tegen de oneerlijkheid van het beding. In een procedure moeten wij de algemene voorwaarden verplicht aan de rechter overleggen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat uw algemene voorwaarden volledig in orde zijn.

 

Onze juristenkijken graag met u mee naar uw algemene voorwaarden en geven advies over mogelijke aanpassingen, zodat uw voorwaarden aan de eisen van de rechter voldoen. Ook als u gebruik maakt van algemene voorwaarden uit uw branche- of beroepsgroep is het belangrijk naar de inhoud van de voorwaarden te kijken omdat deze ook oneerlijke bedingen kunnen bevatten.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 09 apr., 2024

Over de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) hebben wij u in het verleden al geïnformeerd. Deze is per 1 april 2024 van kracht. Daarnaast is het Besluit kwaliteit incassodienstverlening (hierna: Bki) dan ook van kracht.

Als u buitengerechtelijke incassowerkzaamheden (het versturen van aanmaningen) verricht voor andere partijen dan uw eigen bedrijf is deze wetgeving ook op u van toepassing. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan VVE-en vastgoedbeheerders.


Registratie incassoregister & incassoverbod

Het verbod om zonder registratie in het incassoregister buitengerechtelijke incassowerkzaamheden te verrichten is pas per 1 april 2025 van toepassing. Tot die tijd kunt u uw incassowerkzaamheden zonder registratie blijven verrichten. Desondanks moet u wel voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

Vakbekwaamheid
Het Bki stelt eisen aan de vakbekwaamheid van uw medewerkers die buitengerechtelijke incassowerkzaamheden verrichten.

 

Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Uw medewerkers dienen per 1 april 2024 een verklaring omtrent het gedrag (VOG) over te leggen die niet ouder is dan drie maanden.

 

Overige kwaliteitseisen
Voorts is er nog een aantal kwaliteitseisen die direct zullen gelden. Het gaat om eisen met betrekking tot:
- Inzicht en opbouw van de vordering;
- Omgang met en informatievoorziening aan de debiteur;
- Inrichting werkzaamheden en administratie;
- Klachtenregeling en geschillenregeling;



Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki)

Besluit kwaliteit incassodienstverlening (Bki)

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 23 jan., 2024

Op 14 november 2023 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet vaste huurcontracten aangenomen. De vaste huurovereenkomsten worden nu weer de norm. Het is in principe niet meer mogelijk om tijdelijke huurovereenkomsten af te sluiten, die van rechtswege eindigen na het verstrijken van de afgesproken periode. De nieuwe weet geldt voor zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimte.

 

Voor bepaalde groepen is het niet mogelijk om een tijdelijk huurovereenkomst af te sluiten met de verhuurder. Deze groepen staan vermeld in het Besluit specifiek groepen tijdelijke huurovereenkomst. De groepen zijn als volgt:

 

  • Huurders die voor hun werk tijdelijk in Nederland wonen;
  • Huurders die in verband met dringende werkzaamheden of renovatie hun woonruimte moeten verlaten en tijdelijk andere woonruimte moeten betrekken;
  • Woningzoekenden die in een voorziening verblijven voor tijdelijke opvang, die in verband worden gebracht met problemen van relationele aard of geweld die hun woonruimte hebben verlaten en woningzoekenden die mantelzorg verlenen of ontvangen;
  • Huurders met wie de verhuurder een tweede of laatste kans-huurovereenkomst aangaat of huurders met wie tijdelijke huurovereenkomst gecombineerd met begeleiding conform de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt afgesloten;
  • Huurders van wie een bloedverwant in opgaande lijn in eerste graad of hun voogd voor een woongelegenheid van de verhuurder huurde en die op tijdstip van dat overlijden hun hoofdverblijf in die woongelegenheid hadden;
  • Woningzoekenden met minderjarige waarvan de relatie met de andere ouder van die kinderen is geëindigd en die in de buurt van hun kinderen willen blijven wonen, alsmede ex-verslaafden die tijdelijke begeleiding behoeven;

  

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2024.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 23 jan., 2024

Sinds 2014 mogen colleges iemand in het geval van problematische schulden via de rechtbank onder een beschermingsbewind plaatsen, maar dat komt slechts zelden voor. Recente casussen in Hilversum en Rotterdam tonen aan dat het wel degelijk nuttig kan zijn.


Rotterdam

Op 27 december jongstleden deed de Rechtbank Rotterdam uitspraak in een zaak over een onderbewindstelling op verzoek van het college van B&W. Uit de uitspraak van de rechter blijkt dat de betrokkene, met problematische schulden, geen hulp accepteerde ondanks een dreigende uithuiszetting. Mede omdat daar drie kinderen bij betrokken waren besloot de rechtbank alle goederen van betrokkene toch onder bewind te stellen. ‘De belangen van de twee nog minderjarige kinderen leggen zodanig gewicht in de schaal, dat het verzoek om onderbewindstelling wordt toegewezen’, aldus de rechter.


Hilversum

Met de onderbewindstelling en het via die weg beheren van de uitgaven doet de gemeente een poging de uithuiszetting te voorkomen. Hetzelfde gebeurde in Hilversum. Nadat de gemeente hoorde dat een inwoner met complexe GGZ problematiek uitgezet zou worden vanwege een huurachterstand besloot een adviseur schuldhulpverlening het pad van de gedwongen onderbewindstelling te bewandelen. Het college steunde dit en diende een verzoekschrift in bij de rechtbank. Die kende het verzoek toe.


Aanbevelingen

De NVVK adviseert gemeenten samen met verhuurders die overwegen dit instrument in te zetten om de grond 'problematische schulden' goed te onderbouwen. De rechter zal immers niet zonder aanleiding besluiten tot gedwongen bewind. Daarnaast is het aan te raden om schuldeisers te benaderen en hen om geduld te vragen en daarbij uit te leggen wat de gemeente van plan is. Verder is het ook belangrijk te weten dat een dergelijk verzoek aan de rechter handtekening vraagt van verschillende mensen van verschillende afdelingen binnen het ambtelijk apparaat.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 04 okt., 2023

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat het versoepelde beleid voor coronaschulden wordt verlengd tot 1 april 2024.

Sinds oktober vorig jaar worden veel ondernemers geconfronteerd met de verplichting om achterstallige belastingen uit de coronatijd verplicht terug te betalen. Dit vormt voor velen een zware last, vooral gezien de combinatie van deze aflossingsverplichting met de huidige inflatie en de gestegen kosten voor energie, huur en personeel. Het doel is om levensvatbare bedrijven te ondersteunen bij het aflossen van hun schulden, gezien de uitdagende economische omstandigheden waarin velen zich bevinden.

Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat de schuldeisers van ondernemers die een saneringsakkoord afsluiten, vaak maar een klein deel van hun geld terug zien. Dit komt mede doordat de Belastingdienst normaal gesproken 200 procent krijgt, ten opzichte van de overige schuldeisers. Schuldeisers die ook ondernemer zijn en die daardoor op hun beurt in de financiële problemen kunnen komen.

Het goede nieuws is dus dat de Belastingdienst tijdelijk genoegen neemt met eenzelfde percentage als de overige schuldeisers

Deze verlenging was reeds bepleit door diverse ondernemersorganisaties. Helemaal ideaal zou zijn, is als de Belastingdienst ook bij het leggen van beslagen en bij minnelijke en gerechtelijke schuldsaneringen van natuurlijke personen altijd af zou zien van haar preferentie.

Als de Belastingdienst afziet van haar preferentie komt er meer geld beschikbaar voor de concurrente (overige) schuldeisers, die daardoor ook zelf weer wat beter beschermd zijn tegen financiële problemen.

Het vergroot niet alleen de kans op een succesvol saneringsakkoord, maar biedt ondernemers tevens extra tijd om tot overeenstemming te komen met hun schuldeisers. Aanvankelijk was de Belastingdienst van plan om tot 1 oktober van dit jaar genoegen te nemen met hetzelfde percentage als andere schuldeisers, maar deze termijn is dus nu verschoven naar april 2024.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 02 okt., 2023

Wij hebben eerder een aankondiging gedaan voor ons seminar: “Vraag het de rechter”. Aangezien het aantal aanmeldingen bleef groeien is onlangs besloten de capaciteit uit te breiden met enkele extra plaatsen. De inschrijftermijn gaat nu echter definitief sluiten. De laatste beschikbare plaatsen kunt u nú nog reserveren.

 

Zoals u van ons gewend bent proberen wij u te allen tijde zo goed mogelijk te informeren over uw/ons vakgebied en in dat kader past ook dit seminar welke wij u aanbieden. Tijdens deze middag zal dhr. mr. M.P.F. van Dooren (oud-rechter, Rechtbank Limburg) op boeiende en interactieve wijze spreken over interessante cases op juridisch vlak waar u als schuldeiser uw voordeel mee kunt doen.  

 

AGIN Otten organiseert 2 middagen: Dinsdag 14 november voor woningcorporaties en donderdag 16 november voor schuldeisers uit een diversiteit aan branches . De ervaring leert dat dit zeker geen saai hoorcollege gaat zijn, maar een interactieve samenzit met professionals zoals uzelf. Een middagje sparren over interessante praktijkcases welke u ook tegenkomt in úw administratie.

 

Deelname is kosteloos en het programma duurt van 11:30 tot circa 17:00 uur en zal starten met een lunch. Gedurende de dag kunt u natuurlijk ook face-to-face contact leggen met de medewerkers van AGIN Otten. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen. Locatie is Kloostertuin Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB te Wittem .

 

Wij trachten de inhoud van ons seminar zo veel mogelijk op de specifieke wensen van de deelnemers toe te spitsen. Wij verzoeken u dan ook om ons op voorhand te informeren welke vragen/onderwerpen ú graag zou willen voorleggen aan een rechter. In verband met de planning en het beperkt aantal overgebleven plaatsen verzoeken wij u om uw aanmelding en vragen/suggesties z.s.m. kenbaar te maken via info@aginotten.nl

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 03 sep., 2023

Als gemeente heeft u een zelfstandige bevoegdheid om dwangbevelen uit te vaardigen tegen schuldenaren, bijvoorbeeld bij teveel ontvangen uitkeringen. Wanneer de schuldenaar een geregistreerde inkomstenbron heeft kunt u zelf direct derdenbeslag leggen en afwikkelen. Het kan uiteraard voorkomen dat de schuldenaar geen geregistreerd inkomen heeft, hij is bijvoorbeeld een ZZP-er geworden.

Wij vragen ons af in hoeverre in die gevallen zo’n dwangbevel bij uw gemeente ‘op de plank’ blijft liggen?

Via AGIN Otten kunnen die dwangbevelen namelijk worden geïncasseerd. Wij kunnen namens u een betalingsregeling treffen en deze regeling kan door ons vervolgens gemonitord worden. Middels onze automatiseringsmogelijkheden, door bijvoorbeeld een betaallink aan te bieden, wordt het voor debiteuren makkelijker om snel en efficiënt het verschuldigde bedrag over te maken of regelingen na te komen. Blijft de schuldenaar weigerachtig dan kan AGIN Otten op grond van het dwangbevel beslag leggen op inboedel, voertuigen, bankrekening of woning. Zijn er echter meer financiële problemen bij de wederpartij, dan is AGIN Otten als gerechtsdeurwaarder ook van waarde bij het inventariseren van de betalingsmogelijkheden (maar zeker ook de ónmogelijkheden). Middels onze databases en registers zijn wij het best op de hoogte van de afloscapaciteit van uw debiteur.

Is bovenstaande voor uw gemeente herkenbaar en blijven dit soort zaken ook bij u wel eens liggen? Neem dan contact op met info@aginotten.nl

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 31 aug., 2023

Ze betalen geen belastingen, hebben geen zorgverzekering of negeren de boetes die zij ontvangen: ‘autonomen’ of ‘soevereinen’.  De grondwet geldt voor hen niet, vinden ze. Gerechtsdeurwaarders komen ze steeds vaker tegen. 


Deze autonome burgers, die zichzelf als zodanig identificeren, wensen geen deel uit te maken van onze samenleving. Momenteel wordt hun aantal in Nederland geschat op ongeveer tienduizend. Ze kiezen ervoor om hun "overeenkomst met de staat" te verbreken, wat impliceert dat ze geen belastingen meer betalen en soms hun woning beschouwen als een soort 'ambassade.' Dit leidt steevast tot het opstapelen van schulden, wat op zijn beurt leidt tot een toename van gerechtsdeurwaarders die voor hun deur (of 'ambassade') verschijnen. Voor sommige individuen die al diep in de schulden zaten, lijkt autonoom gedrag een uitweg.

 

Hoewel het fenomeen van autonomen al enige tijd bestaat, lijkt hun aantal toe te nemen. Tien jaar geleden kwamen gerechtsdeurwaarders hooguit eenmaal per jaar in contact met deze groep, maar tegenwoordig treffen ze hen veel vaker. De autonome groep is uiterst divers en laat zich niet gemakkelijk categoriseren. Ze komen voor in alle lagen van de samenleving, wat de zaak nog ingewikkelder maakt. Zorgwekkend is dat deze beweging lijkt te groeien en steeds aantrekkelijker wordt voor een breder publiek. Zelfs de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) maakt zich zorgen over mogelijke geweldsincidenten.

 

Het is cruciaal te benadrukken dat in Nederland iedereen, inclusief autonomen, gebonden is aan regels en wetten. Iedereen heeft rechten en verplichtingen. Als iemand iets niet betaalt, of het nu gaat om een boete, alimentatie, zorgverzekering of huur, zal een deurwaarder uiteindelijk stappen ondernemen. Het leggen van contact om tot een oplossing te komen vormt de kern van het werk van deurwaarders. Bij autonomen blijkt echter het leggen van contact bijzonder lastig te zijn.

 

Autonomen beginnen direct en onverbloemd te beweren dat de acties van gerechtsdeurwaarders onwettig zijn. Ze beweren geen contract te hebben met deurwaarders, de overheid of schuldeisers. Sommigen rechtvaardigen dit standpunt door historische gebeurtenissen aan te halen, zoals de vlucht van koningin Wilhelmina tijdens de oorlog, wat volgens hen alle Nederlandse wetten ongeldig zou hebben gemaakt. Ze beweren zelfs dat de grondwet niet langer geldig is. Dit alles leidt ertoe dat ze het werk van deurwaarders, rechters en officieren van justitie als illegaal beschouwen.

 

Ironisch genoeg erkennen autonomen deurwaarders niet als legitieme entiteiten, maar leggen ze wel boetes op aan deurwaarders op basis van verschillende wetsartikelen. Deze boetes kunnen bijvoorbeeld oplopen tot

€ 50.000 en worden opgelegd vanwege vermeende "bedreigingen van de mens”. Dit gedrag lijkt op selectief winkelen in het woud van wetgeving. Ook is het opvallend dat sommigen van hen wél gebruikmaken van uitkeringen.

 

Met het gedrag van autonomen, zijn de problemen niet weg. Aan het eind van de rit heeft die persoon er alleen zichzelf mee, want dan zullen betalingen daadwerkelijk worden afgedwongen. Volgt geen vrijwillige betaling of regeling, dan kan de kwestie uiteindelijk tot beslaglegging of zelfs een huisuitzetting leiden.

 

Met de beroepsgroep KBvG proberen wij als deurwaarder zo adequaat mogelijk te reageren op de vaak onbegrijpelijke uitingen. Indien u zelf ook met de deze groeiende groep te maken krijgt, dan kunt u altijd met ons kantoor contact opnemen.

door AGIN Otten Gerechtsdeurwaarders 26 jul., 2023

Het kan natuurlijk voorkomen dat een factuur aan uw aandacht is ontsnapt, waarna u een aanmaning ontvangt met incassokosten. Ook ontvangt u vast en zeker weleens een factuur waarmee u het niet eens bent.

 
Ook in die gevallen kan AGIN Otten u behulpzaam zijn. Als geen ander weet onze organisatie wanneer incassokosten gevorderd kunnen worden en hoe hoog deze kosten mogen zijn. In de praktijk zien wij regelmatig dat incassokosten onterecht worden gevorderd, of dat de hoogte van de incassokosten onjuist is.

 
Heeft u een factuur ontvangen waartegen u bezwaar heeft? AGIN Otten kan u mogelijk helpen met het opstellen van een verweerschrift.

 
Regelmatig zijn wij onze cliënten in dergelijke kwesties behulpzaam (en niet zonder succes). Zo werd een van onze klanten benaderd door een agressieve verkoper. De verkoper stelde een vordering in en dagvaardde onze cliënt. AGIN Otten voerde namens client, gedaagde, de procedure en wist ervoor te zorgen dat de kantonrechter de vordering afwees. In een andere recente juridische kwestie werd client gedagvaard door zijn opdrachtnemer, die loon van client vorderde. Ook die vordering werd door de kantonrechter afgewezen.

 
Heeft u dus te maken met agressieve verkopers of incassobureaus, of wordt u onterecht (in of buiten rechte) aangesproken om tot betaling over te gaan, aarzel dan niet om de kwestie aan AGIN Otten voor te leggen.


https://www.aginotten.nl/u-bent-schuldeiser#ContactformulierUbentSchuldeiser

Meer posts
Share by: